Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu, Türkan Şoray’la buluştu: Utandım

Sarıyer’de Türkan Şoray’ın 1973’te
Sarıyer’de Türkan Şoray’ın 1973’te yaptırdığı okul yeni baştan inşa edildi. Türkan Şoray ve Ekrem İmamoğlu yeni okulu birlikte ziyaret etti. Şoray, adını taşıyan köşeyi görünce “Utandım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Belediyesi ile iş birliği halinde, zaman içerisinde yıpranan ve ihtiyaca yanıt veremez hale gelen Türkan Şoray İlkokulu’nu tamamen yıkarak yeniden inşa etti. Okul girişinde adına düzenlenen köşeyi görünce duygulanan Türkan Şoray, “Ama bu bana çok fazla. Utandım” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Türkan Şoray'la buluştu: Utandım - Sayfa 2

Pandemi sürecinde yenilenen okulu Türkan Şoray ziyaret etti. Ekrem İmamoğlu ve Şükrü Genç ile Türkan Şoray’ı misafir eden okul müdürü Didem Tosun, 10 derslikte ve biri özel eğitim kapsamındaki 3 ana sınıfında toplam 270 öğrencileri olduğu bilgisini paylaştı.

Okulun yeniden inşa edildikten sonraki halini ilk kez gördüğünü söyleyen Şoray, İmamoğlu ve Genç’e; “Size, çocuklarımız adına nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Çocuklar şimdi burada rahat rahat koşacaklar. Çünkü onların okumak kadar koşmak, eğlenmek de hakları. Onun için bu bahçe, onlar için çok çok iyi oldu. Genişlettiniz bu sayede. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İmamoğlu’nun Şoray’a yanıtı, “İsminizin olduğu her yere koşarız” oldu. Okul girişinde adına düzenlenen köşeyi görünce de duygulanan Şoray, “Ama bu bana çok fazla. Utandım” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Türkan Şoray'la buluştu: Utandım - Sayfa 4

İmamoğlu, Genç ve Şoray, okulun birinci ve üçüncü sınıflarını ziyaret etti. Birinci sınıflardan Deniz Nazlı Sarıyar adlı minik öğrenci, İmamoğlu ve Şoray’a, onlar için yaptığı resimleri hediye etti. İmamoğlu, Sarıyar’a “Kuş gibi yaptın bizi, uçacağız şimdi” diyerek teşekkür etti.

Heyet, sınıf ziyaretlerinin ardından okul müdürü Tosun’un makam odasına geçti. Müdür Tosun’a İBB yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye eden İmamoğlu, yanında bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’ya, okula, Türkan Şoray’ın adının verileceği, hafta sonu da kullanılabilecek kütüphane yapılması talimatını verdi. İmamoğlu, Şoray’a da “Türk Sineması’nda İstanbul” isimli yeni baskı bir kitabı hediye etti. İmamoğlu, Şoray’ın isteği üzerine kitabı imzaladı. Bu sırada Zeynep Irmak Döner isimli öğrenci de Şoray’a kendi yaptığı bir resmi sundu.

Ekrem İmamoğlu, Türkan Şoray'la buluştu: Utandım - Sayfa 6

Aynı bahçede bulunan Türkan Şoray Ortaokulu öğretmenleriyle de kısa süreliğine bir araya gelen İmamoğlu, ziyaretiyle ilgili şöyle konuştu.

“Tabii Türkan Şoray Hanımefendi’nin o güzel yüreğinin bir başka yansıması, eğitime katkı sunması muazzam bir şey. Sanatçı böyle bir şey. Türkiye’nin gurur duyduğu bir sanatçı. Bugün hem ilkokulu hem ortaokulu hem anaokulu burada. Daha önceki bina, biraz sıkıntıdaydı. Sarıyer Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz müşterek bir şekilde, ön görünüm olduğu için makul bir düzen içerisinde hem binaların organize edilmesi hem buradaki çevre düzeni toparlandı. Ama yapılacak başka şeyler de var. Onları da konuştuk. Hem çocuklarımızın eğitimi için hem de Türk sinemasının çok çok çok değerli ismi Türkan Şoray için, İstanbul halkı adına çok daha güzel şeyler yapacağız buraya.”

Ekrem İmamoğlu, Türkan Şoray'la buluştu: Utandım - Sayfa 7

İBB, Şoray’ın okul yaptırma isteği üzerine, Sarıyer Rumelihisarüstü’ndeki 12 bin 200 metrekarelik alanı, 1972 yılında kendisine tahsis etti. Şoray’ın da yapım aşamalarına tanıklık ettiği ilk ve ortaokul binaları 1973 yılında tamamlandı.